tankplaatje

Gastanks (her)gebruiken: een duurzame keuze!

Circulaire economie is actueler dan ooit. Ook bij Benegas dragen we al jarenlang bij aan een beter milieu door onze duurzame tanks en flessen te hergebruiken. Hoe we dat precies aanpakken? Dat leest u hier!

Dit heeft te maken met het groeiende besef van mensen dat we iets aan ons consumptiegedrag moeten veranderen als we de aarde leefbaar willen houden. Gelukkig hoeft dit helemaal niet vervelend te zijn. Producten waarbij u kunt zien dat het materiaal een hele geschiedenis heeft, zijn zelfs erg hip!

Ideaal voor hergebruik

Wist u dat sommige van Benegastanks al sinds de jaren ’60 meegaan? Aan de hand van een uniek nummer kan u achterhalen hoe oud de tank is en wie ze gemaakt heeft. Zelfs die oude modellen voldoen aan alle veiligheidsnormen. Door een slimme aanpak kunnen we onze tanks lang hergebruiken met de hoogste veiligheidsgarantie.

Alles begint bij duurzame en sterke materialen. Een uitwendige coating zorgt voor extra bescherming tegen de natuurelementen. Om roest te voorkomen in de tank zorgen we voor een optimale drukregeling en kwaliteitsvolle propaan.

Is de tank aan vervanging of herkeuring toe? Dan komt die terug bij ons terecht. Na grondig schoonmaken en zandstralen plaatsen we een nieuwe coating in onze typerende zachtgroene kleur. Zo is uw tank weer helemaal up-to-date.

Benegas Light: een duurzame gasfles

Ook de Benegas Light gasfles is geschikt voor hergebruik. Een lege fles kan u makkelijk bijvullen in een van onze verdeelpunten. Na verloop van de keuringstermijn testen we elke fles opnieuw. Onze experts controleren de houder, sporen scheuren op en plaatsen eventueel een nieuwe gaskraan. Met een nieuwe keurdatum is de fles weer klaar voor gebruik!

En verder?

Benieuwd wat Benegas nog doet voor een beter milieu? Ontdek hoe we onze CO²-uitstoot compenseren of lees onze duurzaamheidstips.