Safety First bij Benegas

Voor Benegas staat veiligheid al meer dan 60 jaar voorop. Propaan- en Butaangas kennen wettelijke verplichting waaraan wij te allen tijde zullen voldoen. Zowel voor gebruik en vervoer van onze gassen als de plaatsing van een propaantank zijn er vergaande maatregelen van toepassing. Wij hebben het een en ander hieronder zo overzichtelijk mogelijk weergegeven, maar uiteraard zijn wij bij vragen u altijd graag van dienst!

Downloads

Tankkeuring en onderhoud

Vanwege de druk in een propaantank gelden volgens de wet strenge veiligheidseisen. Een tank behoeft regelmatige keuring om aan de eisen te voldoen. Een propaantank krijgt een jaarlijkse inspectie, waarbij gecontroleerd wordt op lekkage, beschadiging of roestvorming. Voor tanks tot 13m³ inhoud geldt een afwijkende controle-frequentie van éénmaal per 2 jaar.

Een goed onderhouden tank staat altijd vrij van planten, obstakels en overmatige begroeiing. Hierdoor wordt de verf van de tank niet aangetast en ziet uw tank er goed uit. Als de keuringsverklaring afloopt, komt de monteur de overdrukbeveiliging vervangen en zal daarna de tank meteen controleren. Voor het vervangen van deze beveiliging dient de tank leeg te zijn.

Vragen over Veiligheid

Wat moet ik doen in noodgevallen?

Bij noodgevallen kunt u Benegas en/of de Brandweer bellen voor assistentie. Benegas is 24 uur/ 7 dagen bereikbaar via haar algemene telefoonnummers 0341 – 72 33 50 (Nederland) en 0031 – 341 – 72 33 50 (België). De brandweer kun je bellen via het Europese alarmnummer 112.
Bij de overeenkomst ontvang u van Benegas een noodplan. Dit noodplan vindt u ook op uw tank als stickervorm. Lees dit noodplan door zodat u voorbereid bent in van van nood.

Mag ik mijn tank verbergen?

De gastank dient ten alle tijden vrij te staan en mag niet bedekt worden. Een gastank die vrijstaat van begroeiing en dergelijke is beter bestendig tegen roest en gaat langer mee. Een andere reden is omwille van de bereikbaarheid en veiligheid van de tank. Een minimale afstand en hoogte van 1,5 meter rondom de propaantank is vereist.

Houdt u een propaantank toch liever buiten het zicht? Benegas verzorgt ook de plaatsing van ondergrondse tanks! Bekijk de showcase.

Tot welke temperatuur kan ik propaangas gebruiken?
Het ‘kookpunt’ van propaangas, dat is dus de temperatuur waarbij het gas van vloeibare toestand in dampvorm overgaat, ligt rond de -40° C. Boven die temperatuur is propaan dus bruikbaar als brandstof. Dit betekent dat ook in zeer koude winters, propaangas ‘het alternatief’ is als verwarmingsbron.

Stuur uw vraag

 

Stuur direct uw vraag in

Contactgegevens

  • Benegas België
  • Aarschotseweg 26
  • 2200 Herentals

Onze nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang updates en aanbiedingen!
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.