Unieke kunststof constructie

De Benegas Light is gemaakt van hoogwaardige kunststoffen en is daardoor volledig recyclebaar. De binnenwand is uit één geheel vervaardigd en heeft geen lasnaden of lijmverbindingen. Met de glasvezel versterking is een lichte maar toch enorm sterke en veilige constructie gemaakt. De kraan wordt beschermd door een kunststof kraag.

Het kunststof is bestand tegen chemicaliën en de UV-coating gaat veroudering van het kunststof tegen. Het materiaal roest niet en door de slimme vormgeving is de fles stapelbaar. Dit alles maakt Benegas Light tot een veilige keus!

Productie lichtgewicht gasfles

Productie en techniek

Veiligheid staat ook bij het productieproces hoog in het vaandel. Het gehele productieproces verloopt volautomatisch en wordt met computergestuurde robots uitgevoerd. Hierdoor worden zeer kleine toleranties gedurende het gehele productieproces aangehouden.

Benegas Light is uitvoerig getest en voldoet aan de CEN 12245, TPED en ADR/VLG en draagt tevens het internationale “π” PI-keurmerk (0036-018/02D). De keurtermijn is voor Benegas Light door de TüV-Süd Industrie Services gesteld op 15 jaar. Het TüV testcertificaat is het bewijs dat de hoogste officiële en toonaangevende autoriteiten op dit gebied ook overtuigd zijn van de betrouwbaarheid en veiligheid van de Benegas Light.

Veiligheid staat voorop

Veilig gebruik van de flessen voorkomt onnodige problemen. Voor duidelijke aanwijzingen voor veilig gebruik hebben we de 10 Gouden Regels opgesteld die u hieronder kunt downloaden. Een paar belangrijke zaken zijn:

  • niet gooien met de fles;
  • de fles niet laten vallen;
  • niet rollen met deze fles;
  • fles niet onder een brandende BBQ plaatsen.

De specifieke veiligheidsregels voor Benegas Light ontvangt bij registratie van de fles. Om u van dienst te zijn hebben we ze ook online beschikbaar gemaakt. Klik hieronder voor de 10 Gouden Regels voor veilig gebruik van flessengas.

Download PDF 10 Gouden Regels

Ragasco plant gasflessen

Een stalen gasfles bij brand

Bij stalen gasflessen zal indien de temperatuur in de buurt van de fles sterk oploopt, bijvoorbeeld bij een brand, het gas in de fles gaan uitzetten. Indien dit proces niet door het koelen van de fles gestopt wordt kan dit dusdanig extreme vormen aannemen dat er een hydraulische kracht op de wand van de fles uitgeoefend wordt. Hierdoor zal in veel gevallen de fles eerst vervormen (uitzetten) en vervolgens scheuren of openbarsten. De inhoud, die in vloeibare vorm in de fles zit, zal dan ineens vrijkomen. Dit verschijnsel wordt een BLEVE (Boiling Liquid Expansion Vapour Explosion) genoemd. Dit verschijnsel is zo krachtig dat in veel gevallen de fles als een spreekwoordelijk ongeleid projectiel weggeslingerd wordt. Bij een brand vormt dit een ernstige bedreiging voor hulpverlenend personeel.

Fles_staal

Benegas Light bij brand

De Benegas Light fles toont een geheel ander gedrag bij brand. Uitgaande van sterke opwarming zal niet alleen het gas in de fles sterk uitzetten maar zal ook het materiaal “zachter” worden. De combinatie druk en temperatuur zorgt ervoor dat er minuscuul kleine gaatjes in de wand van de fles komen. Hierdoor blaast de fles als het ware af. Het product komt vrij en zal verbranden maar er vindt geen BLEVE plaats. Er is min of meer sprake van een zelfregulerend gedrag ofwel “gecontroleerd uitbranden”. Brandtests in een speciale opstelling laten zien dat de fles niet volledig uitbrandt maar gewoon blijft staan in de houder. Ook de kunststof buitenmantel is na de brandtest verdwenen maar de cocon staat nog steeds.

Benegas Light

Stuur direct uw vraag in

Contactgegevens

  • Benegas België
  • KvK: 08024005

Onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang updates en aanbiedingen!
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.