Unieke constructie uit kunststof

De Benegas Light gasfles is gemaakt van hoogwaardige kunststof én volledig recycleerbaar. Een licht en sterk design dat veiligheid voorop stelt:

 • binnenwand uit één stuk, zonder lasnaad of lijmverbinding
 • glasvezel versterking
 • kunststof bescherming rond gaskraan
 • bestand tegen bijtende chemicaliën
 • UV-coating tegen veroudering
 • roestvrij
 • makkelijk stapelbaar
Productie lichtgewicht gasfles

Productie en techniek

Bij de productie van de Benegas Light staat uw veiligheid voorop. Het productieproces verloopt volautomatisch en via heel precieze computersturing. Zo verzekeren wij gasflessen van de beste kwaliteit.

De Benegas Light gasfles is uitvoerig getest en voldoet aan de CEN 12245, TPED en ADR/VLG en draagt tevens het internationale “π” PI-keurmerk (0036-018/02D). Het TüV testcertificaat bewijst dat de hoogste officiële autoriteiten overtuigd zijn van de betrouwbaarheid en veiligheid van Benegas Light. De keurtermijn is voor Benegas Light door de TüV-Süd Industrie Services gesteld op 15 jaar.

Veiligheid voorop: 10 gouden regels

Een verantwoord gebruik voorkomt onnodige problemen. Wij stelden 10 gouden regels op voor een veilig gebruik van flessengas.

Enkele belangrijke zaken:

 • gooi niet met de fles
 • laat de fles niet vallen
 • rol de fles niet
 • plaats de fles niet onder een brandende barbecue

U ontvangt deze richtlijnen ook na registratie van een Benegas Light gasfles.

Bekijk de 10 Gouden Regels

Ragasco plant gasflessen

Een stalen gasfles bij brand

Bij stalen gasflessen zal indien de temperatuur in de buurt van de fles sterk oploopt, bijvoorbeeld bij een brand, het gas in de fles gaan uitzetten. Indien dit proces niet door het koelen van de fles gestopt wordt kan dit dusdanig extreme vormen aannemen dat er een hydraulische kracht op de wand van de fles uitgeoefend wordt. Hierdoor zal in veel gevallen de fles eerst vervormen (uitzetten) en vervolgens scheuren of openbarsten. De inhoud, die in vloeibare vorm in de fles zit, zal dan ineens vrijkomen. Dit verschijnsel wordt een BLEVE (Boiling Liquid Expansion Vapour Explosion) genoemd. Dit verschijnsel is zo krachtig dat in veel gevallen de fles als een spreekwoordelijk ongeleid projectiel weggeslingerd wordt. Bij een brand vormt dit een ernstige bedreiging voor hulpverlenend personeel.

Fles_staal

Benegas Light bij brand

De Benegas Light fles toont een geheel ander gedrag bij brand. Uitgaande van sterke opwarming zal niet alleen het gas in de fles sterk uitzetten maar zal ook het materiaal “zachter” worden. De combinatie druk en temperatuur zorgt ervoor dat er minuscuul kleine gaatjes in de wand van de fles komen. Hierdoor blaast de fles als het ware af. Het product komt vrij en zal verbranden maar er vindt geen BLEVE plaats. Er is min of meer sprake van een zelfregulerend gedrag ofwel “gecontroleerd uitbranden”. Brandtests in een speciale opstelling laten zien dat de fles niet volledig uitbrandt maar gewoon blijft staan in de houder. Ook de kunststof buitenmantel is na de brandtest verdwenen maar de cocon staat nog steeds.

Benegas Light

Stuur direct uw vraag in

Onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang updates en aanbiedingen!

This field is for validation purposes and should be left unchanged.