Een duurzame energiebron

Nu het klimaat in een razendsnel tempo opwarmt, is de energietransitie urgenter dan ooit. Onze broeikasgasuitstoot moet drastisch dalen, maar hoe pakken we dat aan? Een vraag die ons allemaal bezighoudt.

Voor bedrijven en woningen die niet aansluitbaar zijn op het aardgasnetwerk, is propaangas een aantrekkelijk alternatief. Propaan heeft namelijk dezelfde toepassingsmogelijkheden als aardgas. Bovendien stoot propaan niet enkel minder CO2 uit, maar ook minder andere luchtvervuilende stoffen dan stookolie. Propaangas is daarom een prima transitiebrandstof.

Download de brochure en lees wat Benegas voor u kan betekenen in de energietransitie.

Brochure Energietransitie CO2-compensatie

Een milieuvriendelijke keuze

Wist u dat propaangas ook een milieuvriendelijke keuze is?

Propaan lijkt veel op aardgas en in het gebruik zijn er geen verschillen. Beide zijn milieuvriendelijke energiebronnen, met een bijzonder zuivere verbranding, lage CO2– en zwaveluitstoot en vrijwel geen fijnstof emissie. Het verschil is dat propaan een restproduct is van de raffinage van aardolie of de winning van aardgas. Propaangas is daarom een prima transitiebrandstof.

Bij Benegas werken we dagelijks aan een groenere toekomst door de CO2-uitstoot van ons propaangas te compenseren. Lees meer over de projecten waarin wij investeren en bekijk wat we samen in 2021 hebben gecompenseerd!

Klanten kunnen jaarlijks bij ons een certificaat aanvragen. Met dit certificaat kunt u aantonen dat het door u gebruikte propaan gecompenseerd is.

CO2-certificaatCompensatie 2022

Samen hebben wij 124.222 ton CO2 emissie gecompenseerd in 2022.

Dit staat gelijk aan:

CO2 compensatie

CO2-certificaat aanvragen

Vul het aanvraagformulier in en krijg binnen 5 werkdagen uw persoonlijke certificaat digitaal toegestuurd.

Lees meer over de projecten

Een greep uit de projecten

India

Rice Husk to Renewable Energy

In India investeren wij onze Carbon Credits in een energieopwekkingssysteem. Dit system zet rijstvlies, het afvalproduct van rijst, om in stoom en elektriciteit voor twee fabrieken in Punjab en Uttar Pradesh.

Stroomonderbrekingen hebben een negatieve invloed op het dagelijkse leven en de economische ontwikkeling. Dankzij dit innovatieve systeem zijn de fabrieken minder afhankelijk van fossiele brandstoffen en is de energiezekerheid versterkt.

Thailand

Chorchaiwat biogas for clean energy

Dit project in Thailand vermindert de uitstoot van broeikasgassen door biogas op te vangen uit afvalwater van de Tapocia zetmeelplant. Een zetmeel dat vaak gebruikt wordt als bindmiddel in voedsel. Het opgevangen biogas wordt gebruikt ter vervanging van stookolie in boilers.

De lucht- en waterkwaliteit van de lokale bevolking verbetert hiermee aanzienlijk. Bovendien worden de inkomsten uit koolstofkredieten gebruikt om sociale en educatieve activiteiten binnen lokale gemeenschappen te financieren.

Turkije

Kalealti Hydropower Plant

In de provincie Osmaniye van Turkije leveren we met een kleinschalig waterkrachtproject een grote bijdrage aan lokale duurzame ontwikkeling. Door gebruik te maken van het verschil in waterhoogte van de rivier de Savrun wordt schone, hernieuwbare elektriciteit opgewekt.

De elektriciteit wordt aan het lokale elektriciteitsnet geleverd. Het project schept nieuwe banen in de regio en verminderd uitstoot van schadelijke stoffen. Dit zorgt voor duurzame economische ontwikkeling in de regio.

Carbon Credits van South Pole

Een groene toekomst start vandaag

De projecten die wij ondersteunen ter compensatie van onze CO2-uitstoot zijn zorgvuldig geselecteerd of ontwikkeld door South Pole. Het zijn projecten die een meetbaar positief effect hebben op het klimaat. En die voldoen aan de doelstellingen van het Verdrag van Parijs en de VN-doelstellingen voor duurzame ontwikkeling. Vandaag de dag heeft South Pole:

  • > 700 projecten uitstaan;
  • in > 70 verschillende landen;
  • > 170 miljoen ton CO2e gecompenseerd;
  • > 75.000 km grond beschermd of hersteld.

Benegas is sinds 2019 partner van South Pole en heeft Benegas sindsdien ruim 277.600 ton CO2 emissie gecompenseerd. Kijk voor meer informatie op de website van South Pole.

Onze nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang updates en aanbiedingen!

This field is for validation purposes and should be left unchanged.