Een duurzame energiebron

Wist u dat propaangas ook een milieuvriendelijke keuze is?

Propaangas is een afgeleid product van aardgas of -olie en is minder vervuilend dan vloeibare brandstoffen. De verbranding van deze gasvormige brandstof produceert namelijk minder CO2 en zwavel en bijna geen fijnstof.

Bij Benegas werken we dagelijks aan een groenere toekomst door de CO2-uitstoot van ons propaangas te compenseren. Ontdek onze projecten!

Zelf bijdragen aan een schone toekomst? Bekijk onze duurzaamheidtips!

Projecten Duurzaamheidstips

De CO2-compensatie van Benegas!

Carbon Credits

Wij compenseren de CO2-uitstoot, waar wij door de verkoop van ons propaan verantwoordelijk voor zijn. Dit doen we door ‘Carbon Credits’ aan te schaffen. Met deze carbon credits investeren wij in verschillende mooie projecten die ervoor zorgen dat de aarde weer wat groener wordt, bijvoorbeeld in Zimbabwe of Thailand. Zo leveren we samen een bijdrage aan de doelen van de United Nation.

Ondernemers kunnen van ons jaarlijks een CO2-certificaat ontvangen van het gecompenseerde gas.

United Nation Goals

Het is tijd om in actie te komen om samen onze aarde te beschermen!

De United Nations heeft een lijst met 17 doelen samengesteld waarmee we samen kunnen werken aan een groenere toekomst voor iedereen. Door het scholen van de bevolking en het verbeteren van bijvoorbeeld productie methodieken kunnen we grote stappen maken naar een betere toekomst.

Ook kleine stappen helpen al. Als iedereen wat bewuster zijn inkopen doet; vermijd wegwerpverpakkingen. Zet de verwarming een graadje lager; écht, het went heel snel! En pak wat vaker de fiets of het openbaar vervoer. Wij zorgen voor de CO2-compensatie, doe jij de verwarming wat lager?

Zimbabwe

Kariba Redd+ Zimbabwe
In Zimbabwe investeren wij onze Carbon Credits in het project Kariba. Hiermee stoppen wij de ontbossing en beschermen een regio van bijna 800.000 hectare. We investeren in de toekomst van de jongste generatie door de scholen op te knappen en te voorzien van goed lesmateriaal. Daarnaast leiden we de bevolking op tot bijvoorbeeld imker en zorgen we voor gelijke kansen voor vrouwen. Juist door te investeren in kennis zorgen we er voor dat ook in de toekomst het bosbeheer daar in goed handen is.

Thailand

Kalasin Wastewater Treatment Thailand
Thailand is met een marktaandeel van 75% veruit de grootste producent van Cassave producten. Voor het proces van het drogen van cassavezetmeel is veel water nodig, wat tot enorme hoeveelheden afvalwater met een hoge concentratie organische materiaal leidt met een stevige hoeveelheid methaanuitstoot. Methaan is zeer schadelijk voor de ozon-laag. Daarom is een gesloten systeem ontwikkeld voor Kalasin waarmee het methaan wordt gewonnen als BioGas en ingezet voor het productieproces. Dit vermindert het watergebruik en de luchtverontreiniging, daarnaast verminderen we met dit project de CO2 uitstoot met 29.000 ton op jaarbasis!

Contactgegevens

  • Benegas België
  • Aarschotseweg 26
  • 2200 Herentals

Onze nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang updates en aanbiedingen!
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.