CO2-gecompenseerd gas

Benegas levert enkel CO2-gecompenseerd gas en draagt daarmee bij aan een duurzamere manier van energieconsumptie.

Propaangas is één van de schoonste brandstoffen die er bestaan. Toch komt bij de verbranding van gas koolstofdioxide (CO2) vrij. Omdat kooldioxide een zogenaamd broeikasgas is, draagt het bij aan de opwarming van de aarde. Weet u dat een gemiddeld huishouden jaarlijks zo’n 7,5 ton CO2 uitstoot aan energie en vervoer?

Carbon credits

De uitstoot van CO2 kan echter gecompenseerd worden door te investeren in duurzame projecten. De CO2-uitstoot waar wij door de verkoop van ons propaangas voor verantwoordelijk zijn, compenseren we door de aanschaf van zogenaamde Carbon Credits. Met deze Carbon Credits investeren wij in verschillende duurzaamheidsprojecten die ervoor zorgen dat de aarde weer wat groener wordt. Een Carbon Credit vertegenwoordigt de reductie van één ton koolstofdioxide-equivalent (tCO2e) uit de atmosfeer.

CO2-compensatie 2020

Afgelopen jaar hebben wij in totaal 59.447 tCO2e gecompenseerd. Met de hiervoor aangeschafte carbon credits investeren we in projecten elders in de wereld, daar waar nog echt grote impact gemaakt kan worden.

CO2-certificaten

Lokale en centrale overheden vragen steeds vaker om duurzamer te worden. Benegas levert daar graag een bijdrage aan. Klanten kunnen bij ons jaarlijks een gratis certificaat aanvragen, waarmee kan worden aangetoond dat het gebruikte propaan gecompenseerd is. Natuurlijk melden we ook op onze facturen dat ons propaan CO2-gecompenseerd is.

Vraag het certificaat aan

Een groene toekomst

Met de projecten waar wij in investeren komen we tegemoet aan de 17 doelen die de Verenigde Naties heeft samengesteld om de wereld groener te maken. Door het scholen van de bevolking en het verbeteren van bijvoorbeeld productiemethodieken kunnen we grote stappen maken naar een betere toekomst. Door het gebruik van Benegas propaangas zet u in ieder geval een stap in de goede richting en kunt u heel eenvoudig duurzamer leven.