Benegas Light

Duurzaam en dubbelgroen: de Benegas Light Gasfles

De Benegas Light Gasfles is dubbelgroen. Een groene gasfles met milieuvriendelijk propaangas. Via CO²-compensatie en wereldwijde duurzaamheidsacties bouwen we mee aan een betere planeet. Lees meer over de groene visie van Benegas en ontdek hoe ook u een verschil kan maken!

Carbon credits

Benegas koopt Carbon Credits aan om de CO²-uitstoot te compenseren die de verkoop van propaangas oplevert.  Deze credits investeren we in duurzaamheidsprojecten om CO²-uitstoot tegen te gaan. Zo werkt Benegas aan een betere toekomst.

Duurzaamheidsdoelen van de VN

Met die Carbon Credits dragen we een steentje bij aan de 17 Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties. Deze doelstellingen inspireren heel wat concrete acties op vlak van milieu, welvaart en vrede in het buitenland. Door scholen op te knappen, opleidingen te voorzien en een betere infrastructuur te bouwen gaan mens en natuur in ontwikkelingsgebieden erop vooruit.

Wat kan u doen?

Benegas probeert wereldwijd een positieve impact te maken. Maar ook u kan in kleine stappen een groot verschil teweegbrengen! Door minder energie te verbruiken, goed te recycleren of vaker de fiets te nemen. Welke tips past u al toe in het dagelijkse leven?

  • Zet de verwarming een graadje lager of schakel ze uit een uur voor het slapengaan of voor u het huis verlaat;
  • Kies zo weinig mogelijk voor plastic verpakkingen en neem zelf een winkeltas mee;
  • Probeer afval goed te scheiden;
  • Vervang alle lampen in huis door spaarlampen;
  • Experimenteer met vegetarische gerechten in de keuken;
  • Neem voor korte afstanden wat vaker de fiets

Kies voor dubbelgroen!

Met de dubbelgroene gasfles bent u dus zeker van duurzame energie. Lees meer over de Benegas Light en zet de stap richting een groene planeet.