Benegas Light gasfles

Mag u een gasfles laten vullen?

Mag u een gasfles laten vullen? Dat is een vraag die wij vaker gekregen hebben. Graag leggen wij u uit waarom dit niet mag.

Een van de vele voordelen van Benegas Light is dat het een statiegeldfles is. Hierdoor betaalt u enkel voor het gas en niet voor de gasfles. Alleen de eerste keer betaalt u statiegeld. Als u daarna een lege fles omruilt voor een volle, betaalt u enkel voor het gas. Ondertussen bent u wel verzekerd van een veilige, goedgekeurde en gevulde gasfles. Als u een eigen gasfles aanschaft, moet u deze zelf vervangen als de keuringstermijn verloopt. Maar waarom kun u de Benegas Light gasflessen niet laten (bij)vullen?

Statiegeldfles

Zoals hiervoor benoemd is het een statiegeldfles en blijft Benegas dus de eigenaar van de gasfles. Dit is vergelijkbaar met bijvoorbeeld frisdrankflessen, die blijven ook eigendom van de fabrikant.

Keuringen en keurlicentie

Wanneer gasflessen bij ons worden ingeleverd, worden deze gekeurd alvorens ze opnieuw gevuld worden. Elke fles wordt gecontroleerd volgens wettelijke voorschriften. Een gerenommeerd vulbedrijf controleert ook de kwaliteit van het gas om inwendige degradatie van de fles, de afsluiter en het afdichtingsmateriaal te voorkomen.

Veel vulbedrijven mogen eigen flessen wel vullen, maar hebben geen keuringslicentie. Zij kunnen dus wel verklaren de gasfles te controleren, maar zijn hier officieel niet bevoegd toe. Dat zijn risico’s die u als consument natuurlijk niet wil lopen.

Verantwoordelijkheid

Tot slot zijn wij altijd verantwoordelijk voor de gasflessen. Mocht er door foutief handelen van een illegale vuller iets gebeuren, dan worden wij daarop aangesproken. Het blijven immers onze gasflessen. Vulbedrijven die zelf gevulde gasflessen verkopen als Benegas Light gasflessen plegen merkmisbruik.

De oplossing

Koop altijd een Benegas Light gasfles bij een officieel verkooppunt, zodat u verzekerd bent van een goed gevulde en goedgekeurde gasfles. De officiële verkooppunten van Benegas Light vindt u in de Flessenzoeker.

Controleer altijd de verzegeling van de gasfles. Alle gasflessen zijn verzegeld met onderstaande verzegeling. Wilt u meer weten over de verzegeling van de gaskraan? Lees dan verder over de nieuwe verzegeling van de gaskraan.

verzegeling van de gaskraan