Recycling van koudemiddelen

Voor elke klus de juiste verpakking.

Niets is zo belangrijk als het op verantwoorde wijze terugwinnen van koudemiddelen. Daarmee voorkomen we onnodige emissies in de atmosfeer en garanderen we een verantwoorde verwerking van teruggewonnen koudemiddelen.

Voor het terugwinnen, of tijdelijk opslaan, van koudemiddelen bieden we een divers cilinderpark aan. Verschillend in volume, als ook in gebruik. Heeft u een bijzonder project? Wij voorzien u graag in één of meerdere toncilinders.

Snel aan de slag? Geen probleem. We bezorgen dagelijks door het hele land. Afhalen van recycling cilinders kan natuurlijk ook. Dagelijks op onze locatie in Putten (Nederland), of na afspraak op één van onze andere locaties in België.

Voor elke klus de juiste verpakking. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden.

AssortimentContact opnemen

Inname en verwerking

Een verantwoord vervolg.

Bij de inname en verwerking van gerecyclede koudemiddelen is traceerbaarheid essentieel. De door ons ingenomen cilinders worden allemaal verwerkt conform internationale normen. Daarbij wordt elke recycling cilinder geregistreerd, gewogen en geanalyseerd.

Het analyseresultaat bepaald welk vervolgtraject het product krijgt. Is het regenereerbaar? Dan komt het product na verdere behandeling als geregenereerd koudemiddel terug op de markt. Dankzij de traceerbaarheid van gerecyclede koudemiddelen is precies te zien wat de oorspronkelijke gerecyclede volumes zijn.

Blijkt het gerecyclede product niet te regenereren? Dan wordt dit product na behandeling als grondstof gebruikt in de chemische sector. Zo gaat uiteindelijk niets verloren aan de atmosfeer.

Een verantwoorde omgang met te recyclen koudemiddelen. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden.

Lees verderContact opnemen

Nooit zonder begeleidingsbrief

Traceerbaarheid van recycling cilinders.

Bij uitlevering van recycling cilinders voorzien wij deze standaard van een zogenaamde Begeleidingsbrief. Deze vormt de basis van de traceerbaarheid van de recycling cilinder.

Bij inlevering van recycling cilinders na gebruik, dient u altijd een ingevulde Begeleidingsbrief mee te sturen. Vul het document in en voeg dit bij de recycling cilinder.

Mocht u de meegeleverde Begeleidingsbrief kwijt zijn geraakt, neem dan eerst contact met ons op. Zonder een door u ingevulde Begeleidingsbrief kunnen wij de recycling cilinders namelijk niet innemen.

Bekijk de instructie voor het invullen van het document. Deze instructie is ook beschikbaar via de QR-code van de recycling cilinder. Een volledig sluitende administratie. Dat is de standaard.

Lees verderContact opnemen

QR-code op de cilinder

Altijd alle informatie beschikbaar.

Onze recycling cilinders bevatten een zogenaamde QR-code sticker. De QR-code op de cilinder is uw link naar alle relevante informatie voor die specifieke recycling cilinder.

Eenvoudig scannen van de QR-code met de camera van uw telefoon brengt u naar een unieke webpagina. U hoeft niet te zoeken. Alle relevante gegevens over de recycling heeft u direct tot uw beschikking. Dag en nacht. Wereldwijd.

Welke informatie u ook zoekt, wij zijn u graag van dienst.

Lees verderContact opnemen

Assortiment recycling cilinders

Een zeer divers cilinderpark.

Wij hebben recycling cilinders voor niet-brandbare koudemiddelen, alsmede cilinders bedoeld voor het terugwinnen of tijdelijk opslaan van brandbare koudemiddelen, zoals A2L koudemiddelen. Op onze recycling cilinders staat precies vermeld welke koudemiddelen daarin mogen worden afgevuld. En ook niet onbelangrijk: hoeveel KG er maximaal in de verpakking mag worden afgevuld.

Cilinderspecificaties

Overige verpakkingen (van cilinders tot drums) zijn in overleg leverbaar.

Contact opnemen

Veelgestelde vragen

We lichten het graag toe.

Misschien zijn er nog onderwerpen onduidelijk voor u? Wilt u meer weten over recycling van brandbare, A2L koudemiddelen? Of over de kosten die gepaard gaan met de inname en verwerking van koudemiddelen? Schroom vooral niet en neem contact met ons op. We lichten graag de mogelijkheden toe.

Elke vraag verdient een antwoord.

Veelgestelde vragenContact opnemen

Contactformulier

Volg Benegas