Agrarisch gebruik

Dankzij meer dan 90 jaar ervaring in de agrarische branche is niks ons vreemd. Voor ieder vraagstuk hebben we inmiddels gedegen oplossingen voor u klaar staan. Onze specialisten zijn u graag van dienst.

Propaangas heeft een vaste plek gevonden in de veehouderij en biedt u veel voordelen.

  • Een milieu- en energievriendelijke oplossing voor het verwarmen van stallen en drooginstallaties. Lees hieronder meer over CO2 gecompenseerd propaan.
  • Een propaantank is in vergelijking met stookolieketels zeer stil en geurloos.
  • Het gasniveau kan op afstand gemonitord worden, zo bent u altijd voorzien van gas.
  • Propaangas is vaak voordeliger dan andere energiebronnen.

Offerte aanvragen Op de hoogte blijven

Gewassen drogen

Propaan helpt u uw gewassen veilig te drogen

Het proces van gewassen drogen vraagt om een constante en goed regelbare temperatuur. Drogen met propaangas is populair onder boeren omdat propaan zorgt voor een efficiënte warmte, het is betaalbaar en er komt bij de verbranding geen roet vrij. Hierdoor is er minder onderhoud aan uw apparatuur nodig en worden uw aardappelen, uien, mais, gerst, gras of bloembollen niet aangetast door het gebruik van propaan.

Contact opnemen

Stalverwarming en pluimvee

In de veehouderij is propaan een belangrijke energiebron. Een eigenschap van propaangas is de hoge calorische waarde. De hoeveelheid warmte die vrijkomt wanneer een bepaalde hoeveelheid propaangas wordt verbrand is bijvoorbeeld 2,5 keer hoger dan van aardgas.  Een gastoestel op propaangas is nauwkeurig te controleren. Deze eigenschap is belangrijk voor het verwarmen van stallen. De klimaatomstandigheden in de stal moeten afgestemd zijn op de leeftijd/het stadium van pluimvee, kalveren of varkens. Propaan is makkelijk controleerbaar en zorgt voor de optimale temperatuur.

Jong pluimvee is kwetsbaar voor de kou.  De warmte die vrijkomt door verwarming met propaan is vochtig. Dit creëert een stressvrije omgeving voor het pluimvee. Het verbrandingsproces van propaan is dusdanig schoon, dat het leefmilieu van de dieren onaangetast blijft.

Contact opnemen

Telemetriesysteem

Ga onbezorgd en warm de winter door dankzij het telemetriesysteem. Met telemetrie bent u altijd verzekerd van een volle gastank. Het systeem geeft een automatische melding wanneer de tank bijna leeg is. Het telemetriesysteem kan volledig automatisch of stuurt u vroegtijdig een SMS, zodat u zelf kan bepalen wanneer u gas wilt.

Lees verder

Expansieruimte

De propaantank bevat vloeibaar propaangas, echter nooit voor 100%. Er dient altijd sprake te zijn van een expansieruimte. Deze ruimte boven het vloeibare gas is nodig om damp te vormen van het vloeibare gas.

De mate waarin de tank dit proces kan continueren wordt bepaald door onder meer de grootte van de vloeistofspiegel, de restinhoud van de tank en de temperatuur van de omgeving (verdampingscapaciteit). Het Benegas Telemetrie-systeem houdt dit nauwkeurig voor u bij.

Eigen kleur

Een gastank is een drukvat. Iedere kleur heeft een mate van warmteabsorptie. Hoe donkerder de kleur des te meer warmteabsorbtie bij direct zonlicht. De invloed van dergelijke externe warmte dient te worden geminimaliseerd. De tank kan de toenemende druk weliswaar weerstaan, mocht de druk in de bulktank te hoog oplopen dan treedt de beveiliging in werking waardoor de druk wordt verlaagd (afblazen).

Veiligheid

Veiligheid staat bij ons bovenaan de prioriteitenlijst. En dat bewijzen wij al 85 jaar! Propaangas is een specialistisch product dat op de juiste manier moet worden opgeslagen, vervoerd en behandeld.

Meer over veiligheid

Kasverwarming

De verwarming van kassen beschermt tegen vorst en zorgt voor een constante temperatuur. Verwarmen met propaangas geeft twee bijproducten: CO2 en water. Deze bijproducten dragen bij aan de optimale omgeving voor planten en helpen de gewassen met ontwikkelen en het groeiproces te bevorderen. De verbranding van propaan is schoon en veroorzaakt geen schade aan het groeiproces.

Contact opnemen

CO2-compensatie

Bij Benegas gaan we graag sámen aan het werk voor een mooie en schonere toekomst.

Daarom compenseren wij de uitstoot waar wij door de verkoop van ons bulk propaan èn gasflessen verantwoordelijk voor zijn. Hoe we dat doen? Wij investeren in zogenaamde “Carbon Credits”. De projecten die wij ondersteunen met deze carbon credits zijn zorgvuldig geselecteerd of ontwikkeld door South Pole. Het zijn projecten die een meetbaar positief effect hebben op het klimaat.  Klanten kunnen jaarlijks bij ons een certificaat aanvragen. Met dit certificaat kunt u aantonen dat het door u gebruikte propaan gecompenseerd is. Benegas, voor een schone groene toekomst!

Lees meer

Stuur direct uw vraag in

Bespaarcheck

U kunt heel makkelijk geld besparen op de energiekosten door over te stappen van olie naar propaan. Propaangas is een schone energiebron voor het creëren van behaaglijke warmte, kookcomfort en warmwatervoorziening.

* Lees meer over minder uitstoot door propaangas.

Doe de bespaarcheck

Onze nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang updates en aanbiedingen!

This field is for validation purposes and should be left unchanged.