Kariba Redd+ Zimbabwe

In Zimbabwe investeren wij onze Carbon Credits in Kariba Redd+!

Zimbabwe is verscheurd door oorlog, burgerlijke onrust, economische ineenstorting en bevolkingsgroei. In de afgelopen decennia hebben wanhopige gemeenschappen de bossen gekapt voor landbouw en houtvoorraden. Als gevolg hiervan is meer dan éénderde van de majestueuze bossen van Zimbabwe al verdwenen.

Kariba Redd+

Het Kariba REDD + Project beschermt bijna 800.000 hectare bossen. Plus de daarin levende dieren aan de zuidelijke oevers van Lake Kariba, nabij de grens tussen Zimbabwe en Zambia. Kariba is een van de grootste geregistreerde projecten van REDD+. Het ligt tussen de nationale parken Chizarira, Matusadona en Mana Pools (werelderfgoed) en het lagere Zambezi-park in Zambia. Het project verbindt deze vier nationale parken met acht safariparken en vormt een gigantische biodiversiteitscorridor. Dit gebied beslaat een uitgestrekt stuk bos wat talloze kwetsbare en bedreigde diersoorten beschermt. Bijvoorbeeld de Afrikaanse olifant, de leeuw, het nijlpaard, de oorgier en de neushoornvogel.

Kariba Redd+

Verenigde Naties

Daarnaast wordt er in 7 Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties geïnvesteerd. Met de Carbon Credits investeren we onder meer in de toekomst van de jongste generaties.  Dit doet men door scholen op te knappen en te voorzien van goed lesmateriaal. Bovendien wordt de beroepsbevolking opgeleid tot bijvoorbeeld boer of imker. Hierbij besteed men veel aandacht aan duurzaamheid en bewust omgaan met de grondstoffen uit de natuur. Tot slot maakt men ook geld vrij voor bijvoorbeeld het opknappen van de infrastructuur en het slaan van waterputten. Op deze manier gaat de hele regio erop vooruit!
 

Kariba Redd+